Home » ATP » Djokovic verrassend onderuit voor eigen publiek

Djokovic verrassend onderuit voor eigen publiek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het ATP-toernooi van Belgrado (Servië, ATP 250). Hij moest in drie sets het hoofd buigen voor Aslan Karatsev (ATP-28).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Karatsev was de grote revelatie van de Australian Open, waar hij pas in de halve finale sneuvelde tegen Djokovic. In Belgrado stonden beide spelers opnieuw tegenover elkaar. De Rus nam de beste start en pakte de eerste set met 7-5, maar Djokovic kwam met 4-6 langszij.

In een spannende derde set wist Karatsev door de opslag van Djokovic te gaan en hij liep 5-3 uit. Djokovic drong nog aan, maar uiteindelijk greep de Rus de set met 6-4. Tijdens de hoogstaande wedstrijd, die 3 uur en 25 minuten duurde, moest Karatsev maar liefst 23 breakpunten redden.

“Dit is zonder enige twijfel de mooiste zege uit mijn carrière. Het was alsof ik tegen een muur speelde, ik heb alles gegeven. Bij al die breakpunten had ik zelfs geen tijd om na te denken”, zei Karatsev na afloop. In de finale wacht een duel met het Italiaanse tweede reekshoofd Matteo Berrettini (ATP-10).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS