Home » ATP » Djokovic verslaat Alcaraz in Cincinnati na epische finale: “Hoedje af”

Djokovic verslaat Alcaraz in Cincinnati na epische finale: “Hoedje af”

Novak Djokovic (ATP-2) heeft Carlos Alcaraz (ATP-1) verslaan in de finale van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP-1000). Het werd een titanenstrijd, die Djokovic won na 3 uur en 49 minuten. Score: 5-7, 7-6(7) en 7-6(4).

De meest recente ontmoeting tussen hen was de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam), die werd gewonnen door de Spanjaard.

Ook deze keer bleken de twee erg aan elkaar gewaagd. Alcaraz haalde de eerste set binnen met 5-7. De Serviër bleek last te hebben van de hitte. In set twee had de 20-jarige Spanjaard zelfs een wedstrijdpunt in de tiebreak, maar de Serviër werkte deze weg. Hij won de set uiteindelijk met 6-7(7).

In set drie had Djokovic een wedstrijdpunt bij 5-3, maar deze keer was het Alcaraz die zich niet zomaar gewonnen gaf. Hij sleepte een tiebreak uit de brand, maar Djokovic, die dit jaar bijna geen enkele tiebreak verloor, was mentaal ijzersterk en won de wedstrijd.

Het was de langste best-of-3-finale op de ATP-tour.

(Lees verder onder de Instagrampost en YouTube-video)

Shirt in stukken

Na zijn heroïsche overwinning scheurde Djoko zijn shirt in stukken en schreeuwde het uit. Een teken dat de Serviër nog lang niet uitgeteld is.

(Lees verder onder de Instagrampost)

“Zoals tegen Nadal”

Na de wedstrijd hadden de twee niets dan lof voor elkaar. Djokovic noemde deze wedstrijd zelfs één van de meest unieke in zijn carrière. “Ik vergelijk ze met mijn finale tegen Rafael Nadal op de Australian Open (Australië, Grand Slam) van 2012. “Als ik tegen Alcaraz speel, voelt het een beetje alsof ik weer tegen Nadal sta in onze gloriejaren. Elk punt is een gevecht. Je moet elk punt, elke slag verdienen.”

Alcaraz apprecieerde de complimenten van Djokovic. “Het is leuk om zulke zaken te horen uit de mond van Novak, die iconische matchen heeft gespeeld. Dat betekent dat mijn team en ikzelf goed werk leveren en op de goede weg zijn.”

In de onderlinge duels staat het nu 2-2. In de rankings heeft Alcaraz nog maar twintig punten voorsprong op de 36-jarige Serviër. Alcaraz heeft zijn US Open-titel te verdedigen (Verenigde Staten, Grand Slam), terwijl Djokovic vorig jaar niet meedeed.