Home » Grand Slam » Djokovic vindt maatregelen US Open “extreem en onmogelijk”

Djokovic vindt maatregelen US Open “extreem en onmogelijk”

Djokovic vindt maatregelen US Open “extreem en onmogelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De organisatie van de US Open wil haar toernooi koste wat het kost laten plaatsvinden, maar Novak Djokovic heeft daar zijn bedenkingen bij.

Enkele dagen geleden kon je op Tennisplaza nog lezen dat de US Open verschillende scenario’s op tafel heeft liggen. Mét de nodige veiligheidsmaatregelen voor spelers. Djokovic ziet het alvast niet gebeuren.

“Gisteren heb ik contact gehad met enkele dirigenten van het mondiale tennis. Het ging ook over de US Open waarvan we nog steeds niet zeker weten of het toernooi zal doorgaan”, aldus Nole op de Servische televisiezender Prva TV.

“De regels die worden opgelegd om er alleen nog maar te spelen, zijn extreem”, gaat de Serviër verder. “We mogen niet in Manhattan, moeten in hotels op de luchthaven slapen en worden twee tot drie keer per week getest. We mogen ook maar één persoon meepakken naar de club, wat echt onmogelijk is. Je hebt minstens een trainer, een fysio en een kine nodig.”

“Hun voorstellen zijn héél streng, maar ik kan begrijpen dat ze het evenement willen laten doorgaan omwille van financiële redenen. We zullen zien wat er gebeurt.”

Djokovic won de US Open tot dusver drie keer: in 2011, 2015 en 2018.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws