Home » ATP » Djokovic wil geen verplichte vaccinatie voor tennissers

Djokovic wil geen verplichte vaccinatie voor tennissers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic verzet zich tegen het idee om tennissers verplicht te laten vaccineren tegen COVID-19 wanneer het seizoen zich terug op gang trekt.

Eerder deze maand liet gewezen grandslamkampioene Amélie Mauresmo optekenen dat er volgens haar niet meer op hoog niveau kan getennist worden zolang er geen vaccin beschikbaar is. Djokovic is het daar alvast niet mee eens en wil niet verplicht worden om zich te laten vaccineren. “Ik ben tegen en ik wil niet door iemand gedwongen worden om een ​​vaccin te nemen om te kunnen reizen”, klinkt het.

“Wat als het verplicht wordt? Misschien kunnen we niet anders als we uit quarantaine komen? En zal er, als we hypothetisch gezien terug kunnen tennissen in juli, augustus of september, een vaccin zijn? Ik heb mijn eigen idee over de kwestie en ik weet niet of ik van gedacht zal veranderen.”

Kritiek op Twitter

Met zijn uitspraken heeft de Servische nummer 1 alvast een heftige Twitterdiscussie op gang getrokken. Van “Onverantwoord” over “Ik haat hem nog meer nu” tot “Alsof mensen nog redenen nodig hadden om hem niet leuk te vinden”. Al krijgt Nole her en der ook steun van fans die zijn visie steunen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER