Home » Geen categorie » Djokovic wint droomfinale in Doha

Djokovic wint droomfinale in Doha

Djokovic wint droomfinale in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Qatarese hoofdstad Doha mochten ze zich opmaken voor een droomfinale: titelverdediger Novak Djokovic (ATP-2) nam het daarin op tegen Andy Murray (ATP-1). Djokovic kon, na een verloren finale op de ATP World Tour Finals eind 2016, winnen van Murray en zet zo meteen de toon voor het nieuwe tennisseizoen. 

Murray is geen onbekende in Doha, hij stond dit jaar voor de vierde keer in de finale. Twee keer kon hij winnen: in 2008 en 2009. Maar het was de Serviër, die in de halve finale maar liefst vijf wedstrijdpunten moest wegwerken tegen Fernando Verdasco (ATP-42), die het best begon aan de finale. Hij won met agressief tennis de eerste set met 6-3.

In de tweede set vond Murray beter zijn ritme en kon hij een antwoord bieden op de opslag van Djokovic. Bij een stand van 5-4 mocht Djokovic serveren voor toernooiwinst. De Brit redde echter drie wedstrijdpunten en ging na een felbevochten game door de opslag van Djokovic. Bij 5-6 moest de Serviër serveren om in de set te blijven. Murray vond de ruimte en maakte de set uit bij zijn eerste setpunt: 5-7 na iets meer dan twee uur wedstrijd.

Andy Murray - © Philippe Buissin (Imagellan)
Andy Murray – © Philippe Buissin (Imagellan)

Orde op zaken in de derde set

Beide heren hielden elkaar in evenwicht in de derde en beslissende set. De Brit kreeg als eerste de kans om op een break voorsprong te komen, maar Djokovic kon deze breakkans wegwerken. In het, zoals steeds, cruciale zevende spel keerden de rollen om. De Serviër benutte zijn eerste breakkans in de derde set en kwam op een 4-3-voorsprong, waarna hij eenvoudig zijn eigen opslagspel won. Na net geen drie uur spelen versierde Djokovic zijn vierde wedstrijdpunt en kon uiteindelijk de wedstrijd uitmaken. Eindstand 6-3, 5-7 en 6-4.

koen

koen

Meer nieuws