Home » ATP » Djokovic wint zijn eerste partij van 2022

Djokovic wint zijn eerste partij van 2022

Djokovic wint zijn eerste partij van 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-toernooi van Dubai (VAE, ATP 500) heeft Novak Djokovic (ATP-1) zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen.

Door alle coronaproblemen in Australië speelde nummer één van de wereld Djokovic pas in Dubai zijn eerste toernooi. De Serviër startte zijn seizoen tegen de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-57), die een wildcard kreeg voor het toernooi.

Djokovic ging vlot met 6-3 en 6-3 voorbij Musetti. De Italiaan had Djokovic vorig jaar op Roland Garros nog tot het leven zuur gemaakt in een spannende vijfsetter waarin de Italiaan uiteindelijk de strijd moest staken met een opgave.

Djokovic was blij met zijn zege: “Ik ben tevreden met de overwinning in twee sets, zeker omdat ik 2,5 maand niet gespeeld heb.” In zijn tweede ronde speelt de nummer één tegen Karen Khachanov (ATP-26) of de Australiër Alex de Minaur.

De Serviër riskeert deze week zijn nummer éénpositie te verliezen aan de Rus Daniil Medvedev (ATP-2). Andrey Rublev (ATP-7), de winnaar in Marseille vorige week, is als tweede reekshoofd de grootste concurrent voor Djokovic.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws