Home » Grand Slam » Doek valt voor Belgische junioren in enkelspel, Costoulas dubbelt verder

Doek valt voor Belgische junioren in enkelspel, Costoulas dubbelt verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In het enkelspel werden drie landgenoten uitgeschakeld in de tweede ronde van het juniorentoernooi van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Sofia Coustoulas (ITF-14) wist de Belgische eer te redden in het dubbelspel.

In het enkelspel ging Coustoulas strijdend ten onder tegen de Griekse Michaela Laki (ITF-23), ze verloor met 6-4, 2-6 en 6-7 (1). Ook Hanne Vandewinkel (ITF-33) ging nipt met 6-4, 5-7 en 4-6 onderuit tegen Oceane Babel (ITF-7).

In het dubbelspel won Costoulas samen met Laura Hietaranta (ITF-38) haar eerste dubbelwedstrijd. Ze haalden het met 7-5 en 6-3 van Ekaterina Maklakova (ITF-57) en Maria Sholokhova (ITF-73). In de tweede ronde volgt een duel met topreekshoofden Alexandra Eala (ITF-3) en Oksana Selekhmeteva (ITF-10).

Bij de jongens moest Pierre-Yves Bailly (ITF-15) met 6-2, 2-6 en 4-6 zijn meerdere erkennen in Sascha Gueymard Wayenburg (ITF-66). Bailly ging later aan de zijde van Max Westphal (ITF-43) met 1-6 en 6-7 (4) ten onder tegen Arthur Fils (ITF-18) en Giovanni Mpetshi Perricard (ITF-8).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS