Elise Mertens (WTA-37) heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de kwartfinale van een Grand Slam. Ze rekende in twee sets af met Petra Martic (WTA-81) in de vierde ronde van de Australian Open.

Mertens nam een verbluffende start in haar partij tegen de Kroatische en kwam in een mum van tijd 4-0 voor. Martic leek een hapklare brok, maar toch kwam ze nog sterk terug tot 4-4 en bracht ze onze landgenote aan het twijfelen. Mertens leek wat last te hebben van vermoeidheid, en oogde niet meer superscherp, maar toch kon ze de tiebreak van de eerste set met 7-6(5) binnenhalen.

In de tweede set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot Mertens in het vijfde spelletje op love door de opslag van haar tegenstandster ging. Martic liet zich behandelen voor een blessure aan de heup en kwam daarna terug tot 4-4. Mertens ging echter opnieuw door de opslag van de Kroatische en mocht bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. Ze redde drie breakpunten, maar het vierde werd haar uiteindelijk fataal. Mertens brak meteen opnieuw en mocht nogmaals proberen om het af te maken. Deze keer was het wel raak, met 7-5 stootte ze door naar de kwartfinale.

Mertens was dolblij na de wedstrijd: “Het is ongeloofelijk, ik geloofde in mijn kansen vandaag, ik heb hard gewerkt om hier te geraken, dit is echt een bonus. Ik wou heel erg graag winnen, ik ben blij dat ik het in twee sets kon afmaken.”

In de kwartfinale volgt een duel tussen Denisa Allertova (WTA-130) of Elina Svitolina (WTA-4), die tegen elkaar strijden in de laatste wedstrijd van de avondsessie in de Rod Laver Arena.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.