Home » Xtra » Dom en Meulemans kronen zich tot Vlaams Studenten Kampioen

Dom en Meulemans kronen zich tot Vlaams Studenten Kampioen

Dom en Meulemans kronen zich tot Vlaams Studenten Kampioen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Evelyne Dom en Stijn Meulemans hebben zich gekroond tot Vlaams Studenten Kampioen Tennis. Ook in het dubbelspel zijn de studentenkampioenen gekend.

Elk jaar gaat de VSSF, de Vlaamse Studenten Sportfederatie, op zoek naar de beste Belgische tennissers die naast het tennis ook nog studeren aan een hogeschool of universiteit. Ook studenten die in het afgelopen academiejaar afstudeerden, mochten dit jaar nog deelnemen. In 2014 ging die zoektocht door op tennisclub ‘t SAS in Lier, waar onder meer ook titelverdedigers Evelyne Dom en Louis Cant aanwezig waren.

Bij de vrouwen was Evelyne Dom (B15/4 (50)), die aan de VUB studeert, de topfavoriete. Niet alleen had ze het de afgelopen edities uitstekend gedaan, ook was ze met haar ranking eerste reekshoofd. In haar kwart- en halve-finale beging ze geen enkele misstap en zo kon ze zich zonder al te veel moeite plaatsen voor de finale. In die finale moest ze het opnemen tegen Tine De Geest (B15/4 (101)), het tweede reekshoofd die aan de KU Leuven kinesitherapie studeert.

Van links naar rechts: Tine De Geest, Evelyne Dom & Jentl De Graeve - © VSSF (Facebook)
Van links naar rechts: Tine De Geest, Evelyne Dom & Jentl De Graeve – © VSSF (Facebook)

Na een spannende eerste set, die Dom uiteindelijk wist binnen te halen met 4-3, was de veer wat gebroken bij De Geest. Dom rook haar kans, en wachtte niet meer af. Ze ging door op haar elan en met 4-0 verlengde ze haar Vlaamse studententitel. In de strijd om de derde plaats ging Jentl De Graeve (B15/1) met de bronzen medaille lopen. Met twee keer 4-3 verdrong de KU Leuven-studenten Noëmi Rabbachin (B15/2 (125)) van het podium.

Ook in het dubbelspel was het Evelyne Dom die met de titel ging lopen. Aan de zijde van mede-VUB’er Noëmi Rabbachin verpletterde ze in de finale het KUL-duo Jentl De GraeveMarieke Viveen (B15/1) met 4-1 en 4-2.

Bij de mannen kon titelverdediger Louis Cant (A28), het tweede reekshoofd, zijn titel niet verlengen. In de halve finale werd hij na een spannende match verslagen in een supertiebreak. Schuldige was Stijn Meulemans (A30; grote foto rechts) van de VUB: 4-3, 3-4 en [10-8]. Cant, die aan de UGent studeert, kon zich echter wel troosten met een bronze medaille. In de strijd om de derde plaats legde hij namelijk schoolgenoot James Junior Storme (A46) over zijn knie. Het werd 4-1 en 4-3.

Het eerste reekshoofd, Dennis Bogaert (A26; grote foto links), wist zich wel te plaatsen voor de finale. Toch had hij in de halve finale een stevige brok aan Storme. De eerste set moest hij namelijk nog met 1-4 aan zijn tegenstrever laten. Met 4-3 in de tweede set trok hij dat echter terug recht. In een extreem spannende supertiebreak wist Bogaert uiteindelijk net dat tikkeltje meer te doen, en met 12-10 kon hij uiteindelijk juichen.

Ook de finale tussen Meulemans en Bogaert, oftewel tussen respectievelijk de VUB en de KU Leuven, was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Afhankelijk was het Meulemans die het beste startte en met een break de eerste set kon pakken: 4-2. In de tweede set draaide Bogaert de rollen echter om, en moest Meulemans achtervolgen: 2-4. In de supertiebreak was het echter terug de VUB’er die opnieuw de touwtjes stevig in handen nam, en met 10-5 kroonde Stijn Meulemans zich alsnog tot nieuwe kampioen.

In het dubbelspel kon Dennis Bogaert wel juichen. Samen met mede-KU Leuven-student Jacob Kevelaerts (B15/4 (71)) pakten ze met twee keer 4-2 de titel. Op die manier waren ze het team van de Universiteit van Gent, Louis Cant en James Junior Storme, te slim af.

[alert type=”info” title=”Volledige uitslagen”]De volledige uitslagen van de hoofdtabbelen van de Vlaamse Studenten Kampioenschappen vind je hier terug:

Enkelspel dames
Dubbelspel dames

Enkelspel heren
Dubbelspel heren[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws