Home » Grand Slam » Australian Open » Dopingschorsing bevestigd, geen Australian Open voor Yastremska

Dopingschorsing bevestigd, geen Australian Open voor Yastremska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dayana Yastremska (WTA-29) kan niet deelnemen aan de Australian Open. De internationale tennisbond ITF heeft geweigerd om in te gaan op haar verzoek om de schorsing op te heffen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 20-jarige Oekraïense speelster Yastremska testte eind vorig jaar positief op anabole steroïde mesterolone bij een dopingcontrole buiten competitie van het Wereldantidopingagentschap (WADA). Ze werd daarop voorlopig geschorst door de ITF.

Yastremka diende echter een verzoek in om de voorlopige schorsing op te heffen. De ITF heeft dit verzoek nu geweigerd waardoor ze niet kan spelen op de Australian Open.

De Oekraïense speelster was afgereisd naar Melbourne in de hoop dat ze nog kon meedoen aan de eerste Grand Slam van het jaar. Ze bevindt zich nu in quarantaine maar zal dus niet kunnen deelnemen.

Yastremka kan nog in beroep gaan bij het arbitragehof voor de sport. Een paar weken geleden ontkende ze nog het dopinggebruik.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER