Home » ATP » Dove tennisser Lee zorgt voor primeur in Winston-Salem

Dove tennisser Lee zorgt voor primeur in Winston-Salem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Duckhee Lee (ATP-212) heeft geschiedenis geschreven op het ATP-toernooi van Winston-Salem (Verenigde Staten, ATP 250). De Zuid-Koreaan is de eerste dove tennisser die een partij op de hoofdtabel van een ATP-toernooi weet te winnen.

Lee stond in de eerste ronde van Winston-Salem tegenover de Zwitser Henri Laaksonen (ATP-120). De Zuid-Koreaan won de partij na 1 uur en 45 minuten met 7-6 (4) en 6-4. In de tweede ronde moet hij aan de bak tegen derde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-40).

Lee is de eerste dove tennisser die en partij wint op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. Tijdens een tennispartij kan hij geen calls van de lijnrechters horen, maar hij gaat af op signalen en andere gebaren voor wedstrijdinformatie. “Ik heb het lange tijd moeilijk gehad, maar mijn vrienden en familie hebben me steeds gesteund. Ik wilde heel erg graag laten zien waartoe ik in staat ben. Ik hoop andere slechthorenden te kunnen inspireren, als je heel erg je best doet is alles mogelijk”, aldus Lee.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden