Home » Geen categorie » Draagt Nadal de Spaanse vlag in Rio?

Draagt Nadal de Spaanse vlag in Rio?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alejandro Blanco, de voorzitter van het Spaans olympisch comité, heeft Rafael Nadal voorgedragen als vlaggendrager tijdens de openingsceremonie in Rio. Hij spreekt hiermee zijn steun uit voor Nadal, die onlangs geconfronteerd werd met dopingbeschuldigingen door de voormalige Franse minister van Sport.

Roselyne Bachelot zei vorige maand twijfels te hebben bij de afwezigheid van zeven maanden van Nadal in 2012, volgens haar zou hij een positieve dopingtest hebben willen masceren. Nadal reageerde furieus en sleepte haar voor de rechter.

“Nadal verdient het dat we laten zien dat de Spaanse sport zich om hem bekommert. Het is tevens een waardering voor zijn grote verdiensten voor de de sport in ons land”, zei de Spaanse voorzitter Blanco. In 2012 was hij ook al aangewezen als vlaggendrager voor Spanje bij de Spelen in Londen, maar toen moest hij zich afmelden met een knieblessure.

“In Beijing was Nadal de atleet die het meest gevolgd werd door de internationale media en de andere atleten. Hij tilde de Spaanse sport naar een ander niveau. Hij verdient het om de vlag te dragen”, aldus Blanco. Nadal won reeds veertien Grand Slams en pakte de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS