Home » ATP » Drama in Lyon: Fucsovics in de clinch met Baez

Drama in Lyon: Fucsovics in de clinch met Baez

Drama in Lyon: Fucsovics in de clinch met Baez

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ATP-toernooi van Lyon (Frankrijk, ATP 250) kruisten Marton Fucsovics (ATP-80) en Sebastian Baez (ATP-44) de degens, een wedstrijd die voor de nodige opschudding zorgde.

De 22-jarige Argentijn versloeg de Hongaar met 6-4 en 7-6 (5). Het was hun eerste onderlinge ontmoeting. Fucsovics, 31 jaar oud, was zichtbaar gefrustreerd door bepaalde handelingen van Baez. Tijdens één van de kantwissels hield de Hongaar het niet meer uit: “Hoe oud ben jij, 12 jaar?”, vroeg hij sarcastisch aan Baez. Die antwoordde: “Nee, ik ben 22 jaar”.

Daaropvolgend begon Fucsovics een monoloog: “Zijn gedrag is zoals dat van een 12-jarige. Deze f*cking 20-jarigen. Hij is niet de enige. Ze spelen zo oneerlijk. Op elk punt dat ik mis, zegt hij vamos.”

De scheidsrechter kwam gauw tussenbeide en was niet gediend met het taalgebruik van de 31-jarige Hongaar. Hij deelde hem mee dat ze de situatie kunnen bespreken, maar dat Fucsovics dergelijk taalgebruik moest vermijden. “Ik begrijp dat je gefrustreerd bent, maar zeg zulke dingen niet”, aldus de scheidsrechter.

Fucsovics eindigde met een verwijzing naar de match tussen Novak Djokovic (ATP-3) en Cameron Norrie (ATP-14) vorige week op het toernooi van Rome: “Het was hetzelfde vorige week tegen Norrie, ze hebben toelating om dit te doen.”

Bekijk: spanningen tussen Fucsovics en Baez in Lyon

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws