Home » Grand Slam » Drama in partij tussen Ostapenko en Tomljanovic: “Haar gedrag is een schande”

Drama in partij tussen Ostapenko en Tomljanovic: “Haar gedrag is een schande”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De partij tussen Jelena Ostapenko (WTA-34) en Ajla Tomljanovic (WTA-75) liep niet van een leien dakje in de derde ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam).

Toen Tomljanovic in de derde set 4-0 uitliep, vroeg Ostapenko een medical time-out aan. De Australische geloofde echter niet dat haar tegenstandster geblesseerd was en maakte haar uit voor “leugenaar”. “Iedereen weet dat je aan het liegen bent”, riep ze.

Na de wedstrijd, die uiteindelijk met 4-6, 6-4 en 6-2 werd gewonnen door Tomljanovic, bekvechtten de twee opponenten gewoon verder. “Als je denkt dat ik doe alsof, moet je maar eens met de fysio praten”, sneerde Ostapenko naar Tomljanovic. “Je gedrag is verschrikkelijk, hebt nul respect. Je bent de meest verschrikkelijke speelster op de Tour.”

Niet geblesseerd

Op de persbabbel na afloop, klonk Tomljanovic even overtuigd: “Ik heb al tegen haar gespeeld, net zoals tegen vele anderen en ik weet wanneer iemand geblesseerd is en wanneer niet”, klonk het. “Er was niets mis met haar de hele partij, waarom dan plots wel als ze 4-0 achterstaat in de derde set? Dat ze mij op het einde nog verwijt onrespectvol te zijn, is gewoon een lachertje. Dergelijk gedrag is een schande voor een grandslamwinnares. Kinderen kijken naar haar op, weet je… Als ze écht geblesseerd was, had ze dat op een betere manier moeten aanpakken.”

Zwak serveren

Ostapenko herhaalde op haar beurt dat ze Tomljanovic “onrespectvol” vond. “Elke atleet kan geblesseerd raken en iedereen kon zien dat ik zwak aan het serveren was. Ik voelde de blessure al in de tweede set, maar probeerde er niet aan te denken en te focussen op de wedstrijd. In de derde set werd de pijn echter te erg.”

“Ik denk dat ik vandaag nooit mijn niveau heb gehaald, maar mocht ik zelfs maar op 50% van mijn kunnen hebben gespeeld, had ik haar verslagen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS