Home » Grand Slam » Drama voor Djokovic: diskwalificatie op US Open

Drama voor Djokovic: diskwalificatie op US Open

Drama voor Djokovic: diskwalificatie op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) zal de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) dit jaar niet winnen. De Serviër werd gediskwalificeerd in zijn wedstrijd in de vierde ronde.

Djokovic stond tegenover de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP-20). Tijdens de eerste set had Djokovic verzorging nodig aan de schouder. Hij dwong enkele setpunten af op de opslag van Carreno Busta, maar kon ze niet benutten.

De Serviër werd vervolgens gebroken en stond 5-6 achter toen hij een bal wegsloeg. Die raakte een lijnrechter tegen de keel, en daarna volgde een lange discussie. Djokovic probeerde nog zijn vel te redden door te zeggen dat het niet zijn intentie was, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk: de Serviër werd gediskwalificeerd.

Djokovic verliet de US Open, zonder de pers te woord te staan (zie tweet onderaan dit artikel). Hiervoor krijgt hij nog een boete.

Geen prijzengeld en rankingpunten

De USTA gaf intussen ook meer uitleg: “In overeenstemming met het Grand Slam rulebook heeft de toernooischeidsrechter Novak Djokovic uitgesloten van de US Open omdat hij een bal op gevaarlijke wijze weggeslagen heeft. Hierdoor verliest hij alle rankingpunten die hij dit toernooi verdiende en zijn prijzengeld. Voor het incident kan hij ook nog een verdere boete krijgen.”

Nieuwe Grand Slam-winnaar

De tabel op de US Open ligt nu helemaal open… wie verovert volgende week de titel?

Djokovic verlaat US Open zonder persconferentie

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws