Home » Davis Cup » Drastische hervorming van Davis Cup op til

Drastische hervorming van Davis Cup op til

Drastische hervorming van Davis Cup op til

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Internationale Tennisfederatie wil vanaf 2019 de Davis Cup grondig hervormen. Het toernooi zou vanaf volgend jaar eind november in één week tijd georganiseerd worden met achttien deelnemers.

Om de ingrijpende wijziging mogelijk te maken gaat de ITF in zee met Kosmos, de investeringsgroep rond Barcelona-verdediger Gerard Piqué. Die legt daarvoor 3 miljard dollar op tafel voor 25 jaar. Het prijzengeld voor de spelers, en de landen die lid zijn van de ITF gaat fors omhoog. In november zouden achttien landen deelnemen aan World Cup of Tennis Finals, die bestaat uit een groepsfase, gevolgd door een kwartfinale, halve finale en finale. Elk duel bestaat uit twee enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd in een best-of-three sets format.

Het traditionele format van de Davis Cup, dat bestaat uit verschillende ontmoetingen gespreid over drie dagen, verdwijnt dus. Vele toppers passen nu voor de Davis Cup omwille van de drukke kalender, en dit voorstel wil daar verandering in brengen. “Het is ons doel om een groot evenement op het einde van het seizoen te creëren waar de beste spelers hun land vertegenwoordigen in een “Wereldbeker” tennis”, aldus ITF-voorzitter David Haggerty.

Het idee wordt nu voorgelegd op de jaarlijkse vergadering van de ITF in augustus. Er is een tweederdemeerderheid nodig om de verandering door te voeren.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws