Home » Geen categorie » Drie Belgen in halve finale Oostende

Drie Belgen in halve finale Oostende

Drie Belgen in halve finale Oostende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Futures-toernooi van Oostende (10.000 dollar) zijn we al toe aan de halve finales. Daarin staan drie Belgen en de Chileen Juan Carlos Saez (ATP-409).

De eerste Belg is eerste reekshoofd Niels Desein (ATP-220). Hij verloor in het hele toernooi nog geen enkele set. In de eerste ronde won hij namelijk van de Luxemburger Ugo Nastasi (ATP-1391) met 6-0 en 6-4. In de tweede ronde wachtte onze landgenoot Julien Cagnina (ATP-570). Desein haalde het opnieuw vlot, deze keer met 6-2 en 6-4. In de kwartfinales moest Desein het opnieuw opnemen tegen een Belg, Alexandre Folie (ATP-492). Die moest echter in de tweede set opgeven bij een stand van 6-3 en 3-2.

Tegenstander van Desein wordt de Belg Yannick Mertens (ATP-330). Die klopte in de eerste ronde onze landgenoot Sander Gille (ATP-1221) met 6-1 en 6-4. In de tweede ronde had Mertens meer moeite met de Nederlander Alban Meuffels (ATP-761). Hij won in drie sets: 6-7, 6-3 en 6-2. In de kwartfinales moest hij normaal de Belg Julien Dubail (ATP-609) partij geven, maar die gaf verstek, waardoor Mertens als meest frisse speler aan de partij tegen Desein begint.

De derde halve finalist is de Chileen Juan Carlos Saez. Hij klopte achtereenvolgens de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-1312), de Chileen Guillermo Hormazabal (ATP-782) en de Belg Romain Bogaerts (ATP-1191). In die drie wedstrijden gaf Saez amper zeven (!) games prijs.

Geen makkelijke klus dus voor onze landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-414). De oud-winnaar van Roland Garros voor junioren geeft nochtans ook blijk van een goede vorm, aangezien hij ook nog geen enkele set verloor. In de eerste ronde ging James Junior Storme (ATP-1425) voor de bijl: 6-2 en 6-2. Daarna versloeg hij de Fransman en zevende reekshoofd Tak Khunn Wang  (ATP-422) met 6-2 en 6-3. Coppejans was daarna in de kwartfinales de enige speler die een volledige wedstrijd moest spelen (ook Saez’ tegenstander Bogaerts moest in de tweede set opgeven). Coppejans haalde het al bij al wel makkelijk van de Spanjaard Marcos Geraldi Requena (ATP-859) met 6-0 en 6-3.

Met drie kansen op vier ziet het er dus naar uit dat het toernooi in Oostende een Belgische winnaar zal kennen. Of steekt Juan Carlos Saez daar alsnog een stokje voor? Houd voor het verloop van het toernooi Tennisplaza in het oog!

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws