Home » Geen categorie » Drie Belgen naar tweede ronde in Shrewsbury

Drie Belgen naar tweede ronde in Shrewsbury

Drie Belgen naar tweede ronde in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Shrewsbury ($ 25000) was het een mooie dag voor de Belgen. An-Sophie Mestach, Ysaline Bonaventure en Elise Mertens gingen allemaal naar de tweede ronde op het Britse toernooi.

Elise Mertens (WTA-262) versloeg de Italiaanse Giulia Gatto-Monticone (WTA-241) met 7-6 en 6-3. In de tweede ronde speelt de 18-jarige Mertens een moeilijke match tegen het derde reekshoofd, de 19-jarige Duitse Carina Witthoeft (WTA-132).

Ysaline Bonaventure (WTA-232) had drie sets nodig tegen de Franse Manon Arcangioli (WTA-413). Ze won met 6-2,3-6 en 7-6. Bonaventure moet het in de tweede ronde opnemen tegen het vijfde reekshoofd, de Oekraïense Yuliya Beygelzimer (WTA-177).

Als derde Belg plaatste An-Sophie Mestach (WTA-168) zich voor de tweede ronde in Shrewsbury. Mestach tankte vorige week vertrouwen met de toernooizege in het Georgische Batumi. In Shrewsbury is de 20-jarige Belgische als zevende reekshoofd één van de subtoppers voor de eindzege. In haar eerste ronde won ze in sneltempo met 6-1 en 6-3 van de Finse kwalificatiespeelster Emma Laine (WTA-567). In de tweede ronde wacht voor Mestach een duel met de Franse Julie Coin (WTA-282).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws