Home » Geen categorie » Drie Belgen overleven tweede ronde in Eupen

Drie Belgen overleven tweede ronde in Eupen

Drie Belgen overleven tweede ronde in Eupen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Eupen ($ 10 000) hebben drie Belgen zich kunnen plaatsen voor de kwartfinales: Kimmer Coppejans (ATP-242), Julien Cagnina (ATP-390) en Steve Darcis (ATP-406). Cagnina en Darcis deden dat zonder veel problemen, Coppejans kroop daarvoor door het oog van de naald. De kwartfinales worden nog op donderdag gespeeld.

Oorspronkelijk waren de tweede rondes nog gepland voor woensdag, maar door de regen konden niet alle partijen afgewerkt worden. Daardoor moesten de zes Belgische tennissers die nog in het toernooi zaten hun wedstrijden op donderdagochtend afwerken.

Kimmer Coppejans (foto), het eerste reekshoofd, had zich op woensdag al uit een netelige situatie moeten redden tegen de Nederlandse kwalificatiespeler Scott Griekspoor (ATP-902). Coppejans, het eerste reekshoofd, had namelijk de eerste set al verloren met 3-6 en kwam ook in de tweede set 3-5 achter. Hij moest vier wedstrijdballen wegwerken, maar uiteindelijk wist hij de wedstrijd te kantelen. Van 3-5 ging het naar 7-5 en 2-0 in de derde tot de regen spelbreker werd. Op donderdag ging de Belg echter zelfverzekerd verder op zijn elan. Hij liet Griekspoor niet meer terug in de partij komen en verzekerde zich van de kwartfinales met 6-2.

In die kwartfinale kijkt Coppejans in de ogen van leeftijdsgenoot Julien Cagnina. Cagnina, het zesde reekshoofd, had daarvoor jong talent Omar Salman (ATP-1 466) aan de kant geschoven. Hoewel Salman bewees dat hij zijn mannetje kan staan op dit niveau, kwam hij toch telkens iets te kort om Cagnina echt in de problemen te brengen. Cagnina won dan ook met 6-3 en 6-2. Voor Cagnina en Coppejans wordt het hun tweede onderlinge duel. Vorig jaar rekende Coppejans in drie sets af met Cagnina in de finale van het ITF-toernooi van Heist.

Ook Steve Darcis wist een zitje bij de laatste acht af te dwingen. Het achtste reekshoofd had daarvoor landgenoot Jonas Merckx (ATP-723) zonder veel problemen verslaan. In twee korte sets trok The Shark aan het langste eind: 6-1 en 6-3.

Ten slotte probeerde ook Simon Stevens (ATP-1 492) zich nog te plaatsen voor de derde ronde, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen. Tegen vierde reekshoofd Richard Becker (ATP-375) verdedigde hij zich kranig, maar op de belangrijke momenten miste hij wat ervaring om het af te maken. In de tiebreak van de eerste set bleef Stevens namelijk steken op drie punten, terwijl Becker de Belg in de tweede set dan weer maar drie games gunde: 6-7 (3) en 3-6.

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Eupen ($ 10 000)”]Resultaten donderdag (tweede ronde)

R2: [1 | WC] Kimmer Coppejans def. [Q] Scott Griekspoor (NED) 3-6 7-5 6-2
R2: [6] Julien Cagnina def. [WC] Omar Salman 6-3 6-2
R2: [4] Richard Becker (GER) def. [WC] Simon Stevens 7-6 (3) 6-3
R2: [8 | WC] Steve Darcis def. Jonas Merckx 6-1 6-3

Programma donderdag (kwartfinales)

QF: [1 | WC] Kimmer Coppejans vs. [6] Julien Cagnina
QF: [8 | WC] Steve Darcis vs. [3] David Perez Sanz (ESP)

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws