Home » Geen categorie » Drie Belgische halve finalisten in Huy

Drie Belgische halve finalisten in Huy

Drie Belgische halve finalisten in Huy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De halve finalisten op het ITF-toernooi van Huy ($ 10 000) zijn bekend. Onder hen drie Belgen: Germain Gigounon (ATP-302), Julien Cagnina (ATP-396) en Omar Salman (ATP-1 348).

Drie Belgen kwamen in actie in de kwartfinales van het Belgische toernooi, maar geen van de drie had echt al zin om naar huis te gaan en dus zorgden ze allemaal voor een langer verblijf in het Waalse dorpje.

Vooral de prestatie van Omar Salman (foto), die een wildcard kreeg van de organisatie, was onverwacht. Het 18-jarige talent stond namelijk oog in oog met het zevende reekshoofd, de Rus Andrei Plotniy (ATP-789). Hoewel Salman bijna 600 plaatsen lager op de ranglijst staat, was daar tijdens de match niets van te merken. Salman hield gelijke tred met Plotniy en een tiebreak moest beslissen over de winnaar van de eerste set. Daarin was Salman de sterkere: 7-5. Ook in de tweede set ging de Belg door op zijn elan. Hij bleef in zichzelf geloven en met een break voorsprong pakte hij ook de tweede set en de match: 6-4.

Ook vierde reekshoofd Julien Cagnina plaatste zich voor de halve finales. Tegen Fransman Mic Lescure (ATP-1 021) had hij echter wel twee tiebreaks nodig. Lescure liet Cagnina niet toe om echt afstand te nemen, maar in de tiebreaks was het duidelijk wie de baas was: 7-3 en 7-5.

Germain Gigounon wordt in de halve finales Cagnina’s tegenstander. Gigounon, het eerste reekshoofd, had het echter alles behalve makkelijk om zich bij die laatste vier te scharen. Tegen vijfde reekshoofd Dimitar Grabul (ATP-695) moest hij namelijk all the way gaan. Nadat hij de eerste set nog won met 6-3, werd het een pak spannender in de tweede set. Grabul bleef aanklampen en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin bleef het spannend, maar het was Grabul die de juiste punten op het juiste moment won: 6-8. Ook de derde set leek op een tiebreak af te stevenen, maar aan de meet was het Gigounon die nog iets extra kon forceren. Met een late break verzekerde hij zich van een halve finale-ticket: 7-5.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws