Home » Grand Slam » Roland Garros » Drie Belgische mannen in tweede ronde kwalificaties op Roland Garros

Drie Belgische mannen in tweede ronde kwalificaties op Roland Garros

Drie Belgische mannen in tweede ronde kwalificaties op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Drie Belgische mannen zijn nog in de running voor een plaats op de hoofdtabel van Roland Garros. Kimmer Coppejans (ATP-109), Maxime Authom (ATP-174) en Germain Gigounon (ATP-208) spelen vandaag hun tweede ronde. Om zich te kwalificeren voor de hoofdtabel dienen zij drie wedstrijden te winnen.

Coppejans (foto), 10e reekshoofd, neemt het op tegen de Fransman Vincent Millot (ATP-209). Millot won in de eerste ronde van Ante Pavic (ATP-284) in twee sets. De 29-jarige Millot bereikte nog maar één maal in zijn carrière de hoofdtabel op Roland Garros, in 2011. Het wordt de eerste ontmoeting tussen Coppejans en Millot.

Authom speelt tegen het 11e reekshoofd, Alejandro Falla (ATP-111) uit Colombia. Falla schakelde in de eerste ronde de Marokkaan Lamine Ouahab (ATP-262) uit in drie sets. De 31-jarige Colombiaan bereikte in 2011 nog de vierde ronde op Roland Garros. De voorbije jaren sneuvelde hij telkens in de eerste ronde. Falla en Authom spelen voor de eerste keer tegen elkaar.

Ook Gigounon neemt het op tegen een reekshoofd. Hij speelt tegen de Rus Alexander Kudryavtsev (ATP-126), het 20e reekshoofd. De 29-jarige Rus had in de eerste ronde drie sets nodig om de Fransman Gregoire Barrere (ATP-301) te verslaan. Kudryavtsev haalde nog nooit de hoofdtabel van Roland Garros. Het wordt het eerste duel tussen Gigounon en de Rus.

[alert type=”info” title=”Programma kwalificatiedag 4″] Court 6, 2de match vanaf 10 uur: [11] Alejandro Falla (COL) vs. Maxime Authom

Court 8, 2de match vanaf 10 uur: Germain Gigounon vs. [20] Alexander Kudryavtsev (RUS)

Court 17, 2de match vanaf 10 uur: [10] Kimmer Coppejans vs. Vincent Millot (FRA) [/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws