Home » Geen categorie » Drie Belgische speelsters naar halve finale in Nieuwpoort

Drie Belgische speelsters naar halve finale in Nieuwpoort

Drie Belgische speelsters naar halve finale in Nieuwpoort

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische tennissters blijven uitstekend bezig aan de Belgische kust in Nieuwpoort ($ 10 000, gravel). Op het ITF-toernooi gingen Greet Minnen (Geen Ranking), Steffi Distelmans (WTA-699) en Sofie Oyen (WTA-515) naar de halve finale.

Op het gravel van Nieuwpoort speelde Distelmans als eerste landgenote haar kwartfinale. De 22-jarige speelster had een moeilijke opgave tegen het Duitse vierde reekshoofd Anna Klasen (WTA-461) die meer dan 200 plaatsen hoger op de WTA-ranking staat. De match begon rampzalig voor onze landgenote. Ze verloor de eerste set met zware 6-0-cijfers en kwam in de tweede set ook op een 2-0-achterstand. Distelmans vond uiteindelijk toch een antwoord op haar tegenstander en ging ineens met zes spelletjes op rij naar 6-2. In de derde set knokte ze zich met 6-4 naar de zege en schaarde zich zo bij de laatste vier in Nieuwpoort.

De 17-jarige Minnen (foto) kwam als tweede Belgische in actie. Na haar stunt in de tweede ronde, moest ze het nu opnemen tegen de de Filipijnse Katharina Lehnert (WTA-622). In de eerste set knokte Minnen zich naar de zege met 7-5. Daarna ging ze verder op haar elan en maakte ze de match met 6-3 af. In de halve finale wacht voor Minnen een clash met het Tsjechische topreekshoofd Petra Krejsova (WTA-378).

De Limburgse Oyen vervolledigde de Belgische succesdag in Nieuwpoort. Ze nam revanche tegen het Russische tweede reekshoofd Polina Leykina. De Russische versloeg Oyen vorige week nog in de finale in Knokke. Deze keer was zevende reekshoofd Oyen echter te sterk voor Leykina. Ze snelde naar 6-1 in de eerste set en haalde het ook in de tweede set met 7-5. In de halve finale moet Oyen in een Belgisch duel tegen Distelmans spelen. Het wordt het tweede duel tussen de twee landgenotes. Oyen won in 2012 in een driesetter de eerste confrontatie tegen Distelmans.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws