Home » Olympische Spelen » Drie nieuwe toppers zeggen af voor Rio

Drie nieuwe toppers zeggen af voor Rio

Drie nieuwe toppers zeggen af voor Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De lijst met afzeggingen voor de Olympische Spelen in Rio wordt alsmaar langer. Het Duitse talent Alexander Zverev (ATP-25) geeft forfait omwille van gezondheidsproblemen, terwijl de titelverdedigers in het dubbelspel, Bob en Mike Bryan (ATP D-3) geen risico willen lopen op een besmetting met het Zikavirus.

Het 19-jarige tennistalent Zverev roept gezondheidsredenen in voor zijn forfait voor Rio. Hij liet het nieuws weten op zijn Instagrampagina: “Helaas, moet ik afzeggen voor de Olympische Spelen. Tijdens mijn laatste twee ATP-matchen in Washington en Toronto, voelde ik me niet honderd procent en na verschillende consultaties met mijn dokter en mijn team, heb ik beslist om forfait te geven voor de Olympische Spelen. Ik hoop terug in perfecte vorm te zijn voor het ATP-1000-toernooi van Cincinnati en wens mijn Duitse collega’s het beste in Rio”, liet het nummer 25 van de wereld weten.

Ook het dubbeltoernooi krijgt af te rekenen met een forfait. De Amerikaanse tennisbroers Bob en Mike Bryan zullen hun olympische dubbeltitel niet verdedigen. Ze willen geen risico lopen op een besmetting met het Zikavirus. “We hebben beslist om niet naar Rio te gaan. De gezondheid van onze families is nu de prioriteit”, schrijven ze op Facebook. “We wensen elke atleet succes in de zoektocht naar olympische glorie. Geraak je ondertussen het overzicht kwijt van wie wel en wie niet naar Rio gaat? Bekijk dan ons overzicht van de deelnemers bij de mannen en de vrouwen!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws