Home » ITF » Drie op drie voor Belgen in Sharm El-Sheikh

Drie op drie voor Belgen in Sharm El-Sheikh

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sofia Costoulas (ITF Junior-15), Magali Kempen (WTA-424) en Arnaud Bovy (ATP-589) hebben zich geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi van Sharm El-Sheikh (Egypte, W15 en M15).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen youngsters kenden een topdag in Egypte. Costoulas, die eerder al stuntte in de tweede ronde, boekte in haar kwartfinale zowaar een nog straffere zege tegen het eerste reekshoofd, de 25-jarige Kyoka Okamura (WTA-241). Nadat ze met 2-6 de eerste set verloor, vocht ze zich helemaal terug in de wedstrijd met een sterke tweede set: 6-4.

In set drie kwam de 15-jarige Belgische al snel een break achter, maar puur op wilskracht brak ze meteen terug. Meer nog: ze verloor geen spelletje meer en haalde de derde set vlot binnen met 6-2.

De wedstrijd duurde 2 uur en 28 minuten. In de halve finale wacht Justina Mikulskyte (WTA-602) uit Litouwen.

Kempen in twee

Ook Kempen, zesde reekshoofd, plaatste zich voor de halve finale. De Wit-Russische Shalimar Talbi (WTA-359), reekshoofd nummer drie, ging in twee sets onderuit. Het werd 6-4 en 7-6 (5) voor de Belgische na 2 uur en 25 minuten spelen. Kempen haar volgende tegenstandster is nog niet bekend.

Later op de dag spelen Kempen (WTA D-519) en Talbi (WTA D-388) nog dubbelspel samen.

(lees verder onder de foto)

Magali Kempen - © Leo Stolck
Magali Kempen – © Leo Stolck

Bovy ook door

Bij de mannen verdedigt Bovy, na het verlies van Zizou Bergs (ATP-431) in de eerste ronde, deze week de Belgische driekleur in Sharm El-Sheikh. De kwalificatiespeler plaatste zich in drie sets voor de halve finale door Marko Tepavac (ATP-457) uit Servië huiswaarts te sturen. Na 2 uur en 14 minuten stond het 7-6 (6), 3-6 en 6-2-verdict op het bord.

In de halve finale wacht Bovy het zesde reekshoofd, de Argentijn Facundo Diaz Acosta (ATP-399).

Arnaud Bovy - © K.T.C. Eupen
Arnaud Bovy – © K.T.C. Eupen

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER