Op het ITF-toernooi van Xabia (Spanje, $ 25 000) hebben de drie Belgen die in actie kwamen hun eerste ronde kunnen winnen. Kimmer Coppejans (ATP-285), Romain Barbosa (ATP-599) en Germain Gigounon (ATP-725) wonnen in twee sets. 

Coppejans is het zevende reekshoofd deze week in Xabia, nabij Valencia. Hij had geen moeite met de negentienjarige Spaanse wild card Benjamin Winter Lopez (NG). De Belg won met een double bagel, 6-0 en 6-0, na slechts 46 minuten tennis. In de tweede ronde wacht een confrontatie met Antonio Muniz Hidalgo (NG), een kwalificatiespeler.

Ook Barbosa wist de zege binnen te halen in twee sets. Hij nam afstand van de Britse kwalificatiespeler George Loffhagen (NG). De Belg maakte in de tweede manche nog een 2-5 achterstand goed en won met 6-2 en 7-5 na 1 uur en 32 minuten. Zijn tegenstander in de tweede ronde wordt Inigo Cervantes Huegun (ATP-319) of Pedro Martinez (ATP-225), het tweede reekshoofd.

Tot slot wist Gigounon te winnen van Eduard Güell Bartrina (ATP-1815). Het werd 6-3 en 6-2 tegen deze Spaanse kwalificatiespeler. In de volgende ronde komt hij uit tegen het vierde reekshoofd Bernabe Zapata Miralles (ATP-269).

Omar Salman (ATP-796) is de vierde Belg op de hoofdtabel in Xabia. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Argentijn Marco Trungelliti (ATP-265).

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.