Home » Geen categorie » Drie op drie voor mannen in Frankrijk

Drie op drie voor mannen in Frankrijk

Drie op drie voor mannen in Frankrijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel lucky loser Olaf De Weerdt, vierde reekshoofd Yannick Mertens en junior exempt Kimmer Coppejans (foto) hebben zich in Frankrijk, op de Open du Nord in Lille ($ 15 000) geplaatst voor de tweede ronde.

Olaf De Weerdt (ATP-1361) verloor in de laatste kwalificatieronde, maar werd door de organisatie opgevist voor de hoofdtabel door een laattijdige afzegging. Op die hoofdtabel werd De Weerdt aan de jonge kwalificatiespeler Calvin Hemery (ATP-1672) gekoppeld. Na een op en af-gaande match, bleek uiteindelijk De Weerdt toch dat tikkeltje sterker: 6-1 2-6 en 6-3.

Woensdag mocht De Weerdt ook al meteen de baan op voor zijn tweede ronde. Daarin moest hij proberen voorbij de Fransman Constantin Belot (ATP-837) te geraken. En hoewel er toch een redelijk rankingverschil tussen beide spelers bestaat, was het toch de Belg die de spannende eerste set op zak stak in een tiebreak: 9-7. In de tweede set kwam Olaf De Weerdt bij 5-5 zelfs dicht bij de winst te staan, maar dat was het moment waarop Belot een versnelling hoger schakelde. De Weerdt mocht nog twee games winnen en werd dus genadeloos uit het toernooi geknikkerd: 5-7 en 2-6.

Ook Yannick Mertens (ATP-233) is aanwezig in Lille. Als vierde reekshoofd moest hij in de eerste ronde de baan op tegen Alexander Ward (ATP-443). Mertens was favoriet, maar Ward vocht voor wat hij waard was. Na een misstapje van Mertens in de tweede set, kon hij in de derde set alles terug rechtzetten om zo alsnog te winnen: 6-4, 3-6 en 6-3. In de tweede ronde moet Mertens het opnemen tegen Alexandre Penaud (ATP-590).

Tot slot waagt ook Kimmer Coppejans (ATP-634) als junior exempt zijn kans in Lille. Hij kreeg een plaatsje op de hoofdtabel omdat hij het jaar 2012 afgesloten had als nummer 2 op de juniorenranglijst en moest de baan op tegen de Franse kwalificatiespeler Maxence Olivier (N.R.). Het werd een spannende wedstrijd, maar uiteindelijk was het toch de Belg die mocht juichen: 3-6, 6-4 en 7-5. In de tweede ronde moet Coppejans in de ogen kijken van een andere Fransman, namelijk Romain Jouan (ATP-361). Die laatste verraste in de eerste ronde het tweede reekshoofd Di Wu (ATP-174) door in drie sets te winnen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws