Home » Geen categorie » Drie op drie voor vrouwen in Bron

Drie op drie voor vrouwen in Bron

Drie op drie voor vrouwen in Bron

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het toernooi van Bron, een $ 10 000 ITF-toernooi hebben zowel Elyne Boeykens (foto), Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck de tweede ronde bereikt. In het dubbelspel werd Bonaventure wel uitgeschakeld.

Het toernooi van Bron, Frankrijk, begon dus goed voor onze Belgische dames. Alison Van Uytvanck (WTA-193), aangeduid als tweede reekshoofd, kwam op geen enkel ogenblik in de problemen tegen de Duitse Sina Haas (N.R.). Met een simpele 6-2 6-1-overwinning verzekerde de jonge belofte zich van een plaatsje in de tweede ronde.

In die tweede ronde krijgt ze onder andere het gezelschap van Ysaline Bonaventure (WTA-393). De Belgische die vorig seizoen een serieuze sprong voorwaarts maakte, had tegen de Franse kwalificatiespeelster Kinnie Laisne (N.R.) steeds de teugels in handen: 6-4 en 6-2.

Tot slot verzekerde ook Elyne Boeykens (WTA-522) zich nog van een extra wedstrijd in Bron. Zij won met twee keer 6-4 van de Russische Daria Salnikova (WTA-652). In de tweede ronde zal zij het moeten opnemen tegen het vijfde reekshoofd, de Oekraïense Anastasiya Vasylyeva (WTA-313). Bonaventure en Van Uytvanck moeten daarentegen de baan op tegen twee Franse meisjes, respectievelijk wildcard Alix Collombon (WTA-801) en Sherazad Benamar (WTA-469). Alle drie de meisjes zijn aan hun proefstuk toe tegen deze tegenstandsters.

Toch was er ook nog een beetje slecht nieuws vanuit Frankrijk. Ysaline Bonaventure werd namelijk – na vrij te zijn in de eerste ronde – in de tweede ronde van het dubbelspel uitgeschakeld aan de zijde van de Nederlandse Lesley Kerkhove. Hoewel ze als eerste reekshoofd aangeduid waren, kwam het Belgisch-Nederlands duo toch net iets te kort tegen het Russische koppel Salnikova-Silich. Het werd 6-7 (2) en 4-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws