Home » Grand Slam » Australian Open » Drie op vier voor Belgen in kwalificaties Australian Open, Goffin geeft forfait

Drie op vier voor Belgen in kwalificaties Australian Open, Goffin geeft forfait

Drie op vier voor Belgen in kwalificaties Australian Open, Goffin geeft forfait

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans, Niels Desein en Germain Gigounon hebben zich in Melbourne geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. David Goffin moest in extremis forfait geven wegens een dijverrekking en Kimmer Coppejans werd uitgeschakeld.

David Goffin kondigde op twitter aan dat hij met pijn in het hart verstek moet geven voor de Australian Open, hij heeft nog teveel last van de blessure die hij opliep in Nouméa. Hij hoopt op tijd fit te geraken voor de Davis Cup, en zal als voorbereiding deelnemen aan het challengertoernooi van Heilbron.

Vier andere Belgische mannen kwamen wel in actie in Melbourne. Bemelmans (ATP-148) wist onder het toeziend oog van coach Xavier Malisse makkelijk te winnen van de Canadees Filip Peliwo (ATP-266) met 6-2 6-2. Bemelmans, 25e reekshoofd in de kwalificaties, neemt het in de volgende ronde op tegen de Kroaat Ante Pavic (ATP-238).

Germain Gigounon (ATP-243) wist eveneens vlot te winnen van Akia Santillan (ATP-1784), hij versloeg de jonge Australiër met 6-0 7-5. In de volgende ronde wacht een klepper : het Franse 7e reekshoofd Stephane Robert (ATP-119) Ook Niels Desein won van een thuisspeler, hij versloeg Matt Reid (ATP-228) met 7-6(2) 6-4 en mag nu aan de bak tegen de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-188).

Marius Copil (ATP-138) uit Roemenië was dan weer te sterk voor Kimmer Coppejans (ATP-246), onze jonge landgenoot moest nipt het onderspit delven met 6-7(3) 7-5 4-6 .

Bij de vrouwen haalde Alison Van Uytvanck op het nippertje de hoofdtabel door het forfait van de Spaanse Maria Teresa Torro-Flor (WTA 63). An-Sophie Mestach komt wel uit in de kwalificaties. Ze is er 24e reekshoofd en ontmoet in de eerste kwalificatieronde Viktorija Golubic (WTA 174) uit Zwitserland.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws