Home » Grand Slam » Roland Garros » Drie op vijf voor Belgen in kwalificaties Roland Garros

Drie op vijf voor Belgen in kwalificaties Roland Garros

Drie op vijf voor Belgen in kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros hebben drie Belgen de tweede ronde bereikt. Niels Desein (ATP-203) en Maxime Authom (ATP-177) mogen meteen inpakken in Parijs.

Steve Darcis (ATP-104) was de eerste Belg die de gravelbaan mocht betreden. Hij won al bij al makkelijk na een uur van de Roemeen Victor Crivoi (ATP-216). In de tweede ronde wacht de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-233). Ruben Bemelmans (ATP-146) had dan weer meer moeite om de tweede ronde te bereiken. De Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-248) mocht dan wel veel lager gerangschikt staan, toch dreef hij de Limburger zelfs tot in de beslissende derde set tot het uiterste. Bemelmans haalde het daarin met 9-7. De andere setstanden waren 6-4 en 5-7. In de volgende ronde wacht voor Bemelmans de Spanjaard Pere Riba (ATP-475). De laatste succesvolle Belg vandaag was Arthur De Greef (ATP-221). Hij versloeg knap de Roemeen Marius Copil (ATP-134) in twee sets: 6-4 en 7-5. In de volgende ronde wacht met thuisspeler Axel Michon (ATP-319) geen onhaalbare kaart.

Minder goed nieuws viel te rapen in het kamp van Niels Desein. Desein verloor nipt met 6-7(3), 6-4 en 6-3 van de Fransman Jonathan Eysseric (ATP-238). Ook Maxime Authom zullen we dit jaar niet op de hoofdtabel terugvinden. Hij verloor kansloos met 6-4 en 6-2 van de Amerikaan Jack Sock (ATP-119).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws