Home » Grand Slam » Roland Garros » Drie op vijf voor Belgen in kwalificaties Roland Garros

Drie op vijf voor Belgen in kwalificaties Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van Roland Garros hebben drie Belgen de tweede ronde bereikt. Niels Desein (ATP-203) en Maxime Authom (ATP-177) mogen meteen inpakken in Parijs.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Steve Darcis (ATP-104) was de eerste Belg die de gravelbaan mocht betreden. Hij won al bij al makkelijk na een uur van de Roemeen Victor Crivoi (ATP-216). In de tweede ronde wacht de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-233). Ruben Bemelmans (ATP-146) had dan weer meer moeite om de tweede ronde te bereiken. De Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-248) mocht dan wel veel lager gerangschikt staan, toch dreef hij de Limburger zelfs tot in de beslissende derde set tot het uiterste. Bemelmans haalde het daarin met 9-7. De andere setstanden waren 6-4 en 5-7. In de volgende ronde wacht voor Bemelmans de Spanjaard Pere Riba (ATP-475). De laatste succesvolle Belg vandaag was Arthur De Greef (ATP-221). Hij versloeg knap de Roemeen Marius Copil (ATP-134) in twee sets: 6-4 en 7-5. In de volgende ronde wacht met thuisspeler Axel Michon (ATP-319) geen onhaalbare kaart.

Minder goed nieuws viel te rapen in het kamp van Niels Desein. Desein verloor nipt met 6-7(3), 6-4 en 6-3 van de Fransman Jonathan Eysseric (ATP-238). Ook Maxime Authom zullen we dit jaar niet op de hoofdtabel terugvinden. Hij verloor kansloos met 6-4 en 6-2 van de Amerikaan Jack Sock (ATP-119).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER