Home » Grand Slam » Roland Garros » Drie op vijf voor Belgen op Roland Garros

Drie op vijf voor Belgen op Roland Garros

Drie op vijf voor Belgen op Roland Garros

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De kwalificaties van Roland Garros zijn officieel van start gegaan, en op de eerste dag stonden er meteen al vijf Belgen op het terrein. De Belgische mannen moesten namelijk hun eerste ronde van de kwalificaties afwerken.

Germain Gigounon (ATP-208; foto) was de eerste landgenoot die in actie kwam. Tegen de Portugees Rui Machado (ATP-221) beloofde het een spannende strijd te worden. In de eerste set pakte Gigounon meermaals een voorsprong, maar die moest hij ook telkens weer afgeven. Uiteindelijk maakte de Belg het dan toch af in de tiebreak: 7-3. In de tweede set ging het daarna een stuk simpeler. Met 6-2 pakte Gigounon die en zo plaatste hij zich voor de tweede kwalificatieronde. Daarin moet hij de baan op tegen twintigste reekshoofd Alexander Kudryavtsev (ATP-126).

Mocht Gigounon ook de tweede ronde winnen dan bestaat de kans dat hij in de derde en laatste kwalificatieronde tegen Maxime Authom (ATP-174) uitkomt. In een Belgische partij versloeg die Niels Desein (ATP-160) met 6-4 en 6-1. Wil ook hij zich plaatsen voor de laatste kwalificatieronde, dan moet hij echter nog wel voorbij elfde reekshoofd Alejandro Falla (ATP-111) geraken.

Net als voor Niels Desein, zit het toernooi er ook al op voor Arthur De Greef (ATP-265). Tegen de Portugees Gastao Elias (ATP-155) stond hij ook voor de moeilijkste opdracht van alle Belgen. Toch begon de partij uitstekend voor De Greef. Op een mum van tijd stond de Belg 4-1 voor. Daarna schakelde Elias echter een tandje hoger en werd het voor De Greef moeilijk om nog te volgen. Via 4-4 werd het even later 4-6 en ook in de tweede set gunde Elias zijn tegenstander niet veel meer. Met 2-6 in die tweede manche zat het avontuur voor De Greef er dan ook al snel op.

De hoogstgeplaatste Belg in de kwalificaties, Kimmer Coppejans (ATP-109), kon zich wel plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Tegen thuisspeler en wildcard Constant Lestienne (ATP-315) liep dat nochtans niet van een leien dakje. In het begin van de partij worstelde Coppejans met zijn tegenstander, én met zichzelf. Een vroege achterstand kon hij nooit meer goedmaken en weg was de eerste set: 3-6. Coppejans, het tiende reekshoofd, krikte zijn niveau daarna echter op. Zijn opslag werd gevaarlijker en Lestienne moest de wet van de sterkste ondergaan. Met twee keer 6-2 zette Coppejans de situatie knap recht en plaatste hij zich zo voor een tweede ronde tegen opnieuw een Fransman, Vincent Millot (ATP-209).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws