Home » Geen categorie » Driemaal succes voor België in Scheveningen

Driemaal succes voor België in Scheveningen

Driemaal succes voor België in Scheveningen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-96) en Joris De Loore (ATP-204) hebben goed gepresteerd op het challengertoernooi van Scheveningen (Nederland, € 43 000 + H). Ook Sander Gillé (ATP D-137) en Joran Vliegen (ATP D-128) kenden dubbelsucces. 

De Belgische mannen hebben uitstekend gepresteerd in Scheveningen. De Loore moest zijn eerste rondepartij nog afwerken tegen de hoger geklasseerde Braziliaan Joao Souza (ATP-137). De Belg haalde het met 7-6 (5), 4-6 en 6-3. Hij mag het donderdag opnemen tegen Inigo Cervantes (ATP-288). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Bemelmans staat alvast in de kwartfinale. Het nummer vijf van de plaatsingslijst had drie sets nodig om afstand te nemen van de Fransman Gleb Sakharov (ATP-191). Na één uur en 48 minuten stond de 6-3, 2-6, 6-3 eindstand vast. Zijn volgende tegenstander is de winnaar van het duel tussen Simone Bolelli (ATP-230) en Sergiy Stakhovsky (ATP-114).

Op disndag gingen Clément Geens (ATP-405) en Yannick Mertens (ATP-282) onderuit in de openingsronde. Geens moest met 4-6, 2-6 de duimen leggen tegen Maximo Gonzalez (ATP-179) en Mertens moest in drie sets het onderspit delven tegen Botic Van de Zandschulp (ATP D-336).

Halve finale voor Belgisch dubbelpaar

Na een sterke prestatie in de vorige ronde, gingen nu Eduardo Dischinger (ATP D-715) en Maximo Gonzalez (ATP D-127) voor de bijl. Na net geen uur wedstrijd stond de dubbele 6-3 op het scorebord. Voor een plaats in de halve finale moeten ze nu voorbij of Mirza Basic (ATP D-586)-Filip Krajinovic (ATP D-1211) of Inigo Cervantes (ATP D-266)-Fabiano De Paula (ATP D-186).

Sander Gillé & Joran Vliegen - © Birgit Dewulf
Sander Gillé & Joran Vliegen – © Birgit Dewulf

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws