Home » ATP » Drievoudig Grand Slam-winnaar en drie Belgen op hoofdtabel Challenger Praag

Drievoudig Grand Slam-winnaar en drie Belgen op hoofdtabel Challenger Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De vrouwen zijn er twee weken geleden opnieuw aan begonnen, maar komende maandag herneemt ook de ATP-kalender. Het eerste toernooi dat plaatsvindt is het Challengertoernooi van Praag (Tsjechië, CH 125). Opvallend: naast drie Belgen neemt nog een absolute wereldtopper deel aan het graveltoernooi.

Kimmer Coppejans (ATP-154), Ruben Bemelmans (ATP-215) en Arthur De Greef (ATP-323) zijn afgezakt naar de Tsjechische hoofdstad om daar deel twee van het tennisseizoen aan te vangen.

Coppejans is als elfde reekshoofd vrijgeloot in de eerste ronde. In de tweede ronde treft hij de Rus Andrey Kuznetsov (NG) of de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP-190). Bemelmans speelt tegen een kwalificatiespeler. De Greef ten slotte ontmoet de Fransman Enzo Couacaud (ATP-179).

Wereldtopper

De meest opvallende naam in de tabel is ongetwijfeld die van Stan Wawrinka (ATP-17). De Zwitser lijkt al zijn pijlen namelijk te richten op Roland Garros en wil duidelijk veel graveltennis spelen de komende weken. Wawrinka deelde de laatste weken ook veel foto’s en video’s van trainingen op gravel. Hij neemt ook niet deel aan de US Open.

Wawrinka won in zijn carrière al drie grandslamtitels (Australian Open 2014, Roland Garros 2015 en de US Open 2016). Als eerste reekshoofd is hij in Praag vrijgesteld in de eerste ronde, in ronde twee wacht Lukas Rosol (ATP-180) of Roman Safiullin (ATP-178).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS