Heuglijk nieuws voor de Belgische tennisfan: drievoudig grandslamwinnaar en olympisch dubbelkampioen Stan Wawrinka (ATP-21) zakt in oktober af naar de European Open (België, ATP 250).

In een persbericht laat de organisatie van het toernooi weten verheugd te zijn met de komst van de Zwitser. “Dit wordt een waanzinnig sterke editie, het is bijna niet te geloven hoeveel toppers er naar Antwerpen komen”, reageert toernooidirecteur Dick Norman.

Wawrinka, op de voorbije US Open nog kwartfinalist, won in zijn carrière de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) én de US Open (2016). Hij prijkte in 2014 op de derde plaats van de wereldranglijst, won zestien ATP-titels en pakte, samen met Roger Federer, goud in het dubbelspel op de Olympische Spelen 2008 in Peking.

Sterren

Eerder tekenden ook sterren als Andy Murray (ATP-413), Gaël Monfils (ATP-12), Diego Schwartzman (ATP-16), Milos Raonic (ATP-25), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-39) en Richard Gasquet (ATP-41) in op de European Open die op 13 oktober van start gaat.

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.