Home » Geen categorie » Droomstart voor Belgische dames in Amiens

Droomstart voor Belgische dames in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Onze landgenotes kunnen zich geen beter begin van het ITF-toernooi van Amiens ($10 000, Frankrijk) wensen. Zowel Marie Benoit (WTA-295), Klaartje Liebens (WTA-590), Michaela Boev (WTA-1187) als Kimberley Zimmermann (WTA-736) bemachtigden een ticket voor de tweede ronde.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Klaartje Liebens was vanochtend de eerste Belgische deerne die het Franse gravel mocht betreden. Zij nam het op tegen een Franse wild card-speelster, Sandra Bozinovic (NR). Liebens is meteen bij de les en gunt haar tegenstandster nauwelijks punten. Met 6-1 en 6-2 plaatst ze zich na exact één uur spelen voor de tweede ronde.

Vervolgens mochten Michaela Boev en Marie Benoit in actie schieten. De 24-jarige Boev keek, net als Liebens, een thuisspeelster in de ogen. Alice Bacquie (WTA-726) mist haar start volledig, na 22 minuten schrijft Boev de eerste set met 6-0 op haar naam. In de tweede set herpakt de Française zich, ze wint meer punten dan Boev en brengt de bordjes zo in evenwicht, 2-6. In de beslissende derde set is het weer Boev die de bovenhand neemt, 6-4.

Marie Benoit, het eerste reekshoofd, kwam de baan op tegen de Duitse Katharina Hering (WTA-737). Ondanks het verschil in klassement op papier, zijn beide dames elkaar meer dan waard. De match mondt uit in een spannende strijd, op het scherp van de snee. Alle statistieken liggen dan ook zeer dicht bij elkaar. Uiteindelijk toont Benoit zich telkens net iets sterker, ze wint in twee sets 7-6(4) en 6-4.

Tot slot speelde Kimberley Zimmermann haar wedstrijd tegen de Franse Emmanuelle Salas (WTA-857). Zimmermann etaleerde degelijk tennis terwijl Salas de dubbele fouten opstapelde. Twee korte sets zijn het logische gevolg, met 6-3 en 6-2 verzekert Zimmermann zich van een ticket voor de tweede ronde.

Woensdag komen nog meer Belgische dames in actie. Zesde reekshoofd Sofie Oyen (WTA-473) neemt het in een Vlaams duel op tegen Deborah Kerfs (WTA-527). Oyen won hun enige ontmoeting, in 2015. Victoria Smirnova (WTA-1128) kruist de degens met de Duitse Laura Schaeder (WTA-547). De twee stonden nooit eerder tegenover elkaar.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS