Home » Geen categorie » Droomweek blijft duren voor Elise Mertens

Droomweek blijft duren voor Elise Mertens

Droomweek blijft duren voor Elise Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-127) heeft de finale bereikt van het WTA-toernooi van Hobart (Australië). In de halve finale maakte ze een dominante indruk tegen Jana Fett (WTA-340).

Fett, die net als Mertens uit de kwalificaties komt, kon enkel in de eerste set een vuist maken. De Belgische kwam op een break voorsprong in eerste set, maar liet zich kort daarna terug breaken. Mertens kon toch de eerste set binnenhalen met 6-4 door solide serveerwerk en goed aanvallend werk op de tweede service van de Kroatische Fett. Ze maakte de eerste set uit met een ace.

In de tweede set stond er geen rem meer op de Belgische. De veer was duidelijk gebroken bij Fett (slechts 35% eerste opslagpercentage) en Mertens stoomde door naar een 6-4, 6-0-overwinning. Opmerkelijk: op weg naar de finale verloor Mertens nog geen set.

De Hamont-Achelse speelt morgen haar eerste finale op een WTA-toernooi. Mertens komt nu uit tegen derde reekshoofd Monica Niculescu (WTA-40) die kon profiteren van een opgave van haar tegenstander Lesla Tsurenko (WTA-61). Niculescu schakelde in de tweede ronde Kristen Flipkens uit.

Toch naar Australian Open?

Als Mertens de finale wint, maakt ze kans op een special exempt (SE) plaats op de hoofdtabel van de Australian Open. Dit is in het leven geroepen voor spelers die niet aan de kwalificaties konden meedoen door goede prestaties in het een toernooi in dezelfde week als de kwalificaties. Door haar finaleplaats komt Mertens volgende week de top-100 binnen.

koen

koen

Meer nieuws