Home » Geen categorie » Dubail en Authom niet opgewassen tegen reekshoofden

Dubail en Authom niet opgewassen tegen reekshoofden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Dubail (ATP-426) en Maxime Authom (ATP-473) hebben zich in St. Brieuc niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de Open Harmonie Mutuelle (Challenger, € 42 500). In de tweede kwalificatieronde beten ze allebei in het zand tegen een reekshoofd.

Dubail kwam nooit in de match tegen derde reekshoofd Antal Van Der Duim (ATP-358). In een duel tussen twee 28-jarigen, was het de Nederlander die vanaf de start van de partij een stevige greep had op de wedstrijd. Hij gaf Dubail geen enkele kans en liet zelf slechts één breakpunt onbenut. Twee keer 1-6 was het harde verdict.

Ook Authom verging het niet veel beter. Tegen zesde reekshoofd Andreas Beck (ATP-400) speelde hij goed mee, maar kwam hij uiteindelijk telkens iets te kort wanneer het om de knikkers ging. Met een break voorsprong toonde Beck zich in beide sets te sterk voor de 28-jarige Belg: 3-6 en 4-6.

In St. Brieuc moeten nog wel twee andere Belgen aan de bak. Zowel Germain Gigounon (ATP-308) als Yannick Mertens (ATP-192) zijn er namelijk rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en nemen het respectievelijk op tegen de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-254) en het Nederlandse zesde reekshoofd Igor Sijsling (ATP-157). Uitgerekend met Sijsling treedt Mertens ook aan in het dubbelspel.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS