Home » Geen categorie » Dubail en Cailleau naar halve finale in Knokke, Dhoe grijpt nipt naast dubbeltitel

Dubail en Cailleau naar halve finale in Knokke, Dhoe grijpt nipt naast dubbeltitel

Dubail en Cailleau naar halve finale in Knokke, Dhoe grijpt nipt naast dubbeltitel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) hebben Julien Dubail (ATP-614) en Jolan Cailleau (ATP-1015) de halve finale bereikt. Benjamin Dhoe (ATP D-1612) greep nipt naast zijn eerste dubbeltitel. 

Dubail moest het vrijdag in de kwartfinale opnemen tegen de Fransman Louis Chaix (ATP-934). De Belg had niet veel moeite met zijn tegenstander. Na iets meer dan één uur wedstrijd stond de 6-2, 6-0 op het scorebord. In de halve finale neemt Dubail het op tegen de Chileen Juan Carlos Saez (ATP-1160). Dit wordt de eerste keer dat beide spelers het tegen elkaar moeten opnemen.

In een Belgisch duel namen Jonas Merckx (ATP-559) en Cailleau het al voor de tweede keer dit jaar tegen elkaar op. Enkele weken eerder was Merckx nog de beste in drie sets, vandaag was Cailleau ongenaakbaar. Cailleau won met 6-2 en 6-1 en staat zo in de halve finale. Daarin neemt hij het op tegen Maxime Tabatruong (ATP-588), het derde reekshoofd. De twee eerdere onderlinge ontmoetingen waren in 2015, de tussenstand is 1-1.

Dhoe grijpt naast eerste dubbeltitel

Dhoe zat dichtbij zijn eerste dubbeltitel. Samen met Peralta-Tello (ATP D-1596) nam hij het op tegen een Frans duo: Constant de La Bassetiere (ATP D-1079) en Quentin Folliot (ATP D-932). Na de eerste set overtuigend gewonnen te hebben met 6-3, moesten ze de tweede manche aan zich voorbij laten gaan met 1-6. In de super tiebreak hadden Dhoe en Peralta-Tello een wedstrijdpunt, maar konden die niet benutten. Uiteindelijk moesten ze  met 9-11 de titel aan het Franse paar laten.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws