Home » Rising Stars Tennis Tour » Dubail en Folie naar halve finale Rising Stars De Panne

Dubail en Folie naar halve finale Rising Stars De Panne

Dubail en Folie naar halve finale Rising Stars De Panne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Dubail (ATP-824) en Alexandre Folie (ATP-1006) hebben zich in De Panne ($10 000) geplaatst voor de halve finale. Zij mogen onderling strijden voor een finaleticket op het voorlaatste Rising Stars toernooi van het jaar.

Zevende reekshoofd Dubail (ATP-681) moest aan de bak tegen de 32-jarige Macedoniër Dimitar Grabul, die als vierde geplaatst was. In onderlinge duels tussen Grabul, verliezend finalist in Knokke, en de 26-jarige Dubail stond het 2-2. In een spannende eerste set moest de tiebreak de beslissing brengen en daarin trok onze landgenoot met 7-6(5) aan het langste eind. Ook set twee ging naar Dubail met 6-3, en daarmee plaatste hij zich voor de halve finale.

Tegenstander in de halve finale wordt Folie die het in een Belgisch duel haalde van Omar Salman (ATP-1353). De 24-jarige Folie trok in de eerste set aan het langste eind in de tiebreak met 7-6(5). In de tweede set kwam de 18-jarige Salman, die via een wildcard op de hoofdtabel stond, terug in de wedstrijd en pakte hij de set met 4-6. In de derde set moest hij uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in zijn meer ervaren tegenstrever. Met een 7-6(5) 4-6 6-4 zege staat Folie in de halve finale, net zoals in Oostende eerder dit jaar.

In De Panne staat er alvast één Belg in de eindstrijd want Dubail en Folie treffen elkaar in de halve finale. Ze speelden al drie keer eerder tegen elkaar, Folie won de twee laatste ontmoetingen.

In het dubbelspel ging de eindoverwinning naar Scott en Tallon Griekspoor, zij versloegen de Belgische tandem Michael Geerts en James Junior Storme met 6-1 6-2.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws