Home » Geen categorie » Dubail en Gillé in drie sets naar kwartfinales Tel Aviv

Dubail en Gillé in drie sets naar kwartfinales Tel Aviv

Dubail en Gillé in drie sets naar kwartfinales Tel Aviv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Dubail (ATP-495) en Sander Gillé (ATP-826) mogen weer een ronde verder in het Futures-toernooi van Tel Aviv (Israël, $10 000). Beide heren hadden weliswaar drie sets nodig om afstand te nemen van hun tegenstander.

Dubail kwam in de tweede ronde tegenover de Nederlander Colin Van Beem (ATP-1006) te staan. De twee ontmoetten elkaar reeds twee keer dit jaar, telkens op Israëlische bodem. Dubail was tweemaal de sterkste, maar moest Van Beem in het laatste onderonsje toch een set afstaan. Dit keer gaat de jongeman uit Namen goed van start en pakt de eerste set met 6-3. Dubail kent een dipje in set twee, Van Beem wint deze met 6-1. In de derde en beslissende set toont Dubail waarom hij het derde reekshoofd is. Met nogmaals 6-3 plaatst hij zich voor de kwartfinale. Daarin strijdt hij tegen thuisspeler Dekel Bar (ATP-883), die met onze eigenste Michaël Geerts (ATP-507) onlangs nog een dubbeltitel veroverde.

Sander Gillé trad aan tegen Viktor Filipenko (ATP-1393) en liet zich in de eerste set verrassen door de meer dan 500 plaatsen lager gerangschikte Hongaar. Filipenko won set 1 met 7-5. Ook in set 2 zag het er beroerd uit voor Gillé. Een tiebreak had wel eens een vroege uitschakeling kunnen betekenen. Onze landgenoot herpakte zich net op tijd en kon de tweede set op zijn naam schrijven, 7-6(4). In de derde set leek Gillé eindelijk weer in de vorm van weleer. Met 6-3 bemachtigde hij een ticket voor de kwartfinale. Het vierde reekshoofd en thuisspeler Bar Tzuf Botzer (ATP-579) wacht hem daar op.

Ook in het dubbelspel blijven Dubail (ATP D-716) en Gillé (ATP D-343) hoge ogen gooien. Na een verpletterende winst in de eerste ronde, gunden ze hun Israëlische tegenstanders in de kwartfinale slechts vijf spelletjes. Amir Weintraub (ATP D-278) en Emmanuel Luria (NR) mochten na een 6-3 6-2-nederlaag hun biezen pakken. In hun halve finale komen onze landgenoten tegenover Viktor Filipenko (ATP D-1490) en Yuriy Kovalenko (ATP D-1812), de vierde reekshoofden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws