Home » Geen categorie » Dubail en Merckx knokken zich naar tweede ronde Tel Aviv

Dubail en Merckx knokken zich naar tweede ronde Tel Aviv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Dubail (ATP-443) en Jonas Merckx (ATP-654) hebben een goede start genomen op het Futures-toernooi van Tel Aviv ($10 000, Israël). Ze plaatsten zich allebei, niet zonder slag of stoot, voor de tweede ronde.

Dubail speelde zijn eerste ronde vanmorgen op court nummer 4. Zijn tegenstander was Gabor Borsos (ATP-807), een zowat 400-plaatsen lager gerangschikte speler uit Hongarije. De twee speelden in 2015 al een keer tegen elkaar, eveneens in Israël. Onze landgenoot trok toen met 7-6(5) en 6-4 aan het langste eind. Ook vandaag zijn beide spelers, ondanks het verschil in rangschikking, erg aan elkaar gewaagd. Net als vorig jaar draait de eerste set uit op een tie break die Dubail met 9-7 wint.

De tweede set kent een gelijkaardig verloop, maar dit keer kan Dubail nipt een tie break vermijden. Hij schrijft de set en zo ook de wedstrijd met 7-5 op zijn naam. In de tweede ronde wacht hem Sebastian Ofner (ATP-727), de Oostenrijker die vorige week Michaël Geerts (ATP-504) versloeg. Het wordt hun eerste onderlinge duel.

Onderaan de hoofdtabel wist ook Jonas Merckx zijn mannetje te staan. Hij trad in de eerste ronde aan tegen de Letse Martin Podzus (ATP-588). Merckx keek Podzus eerder in 2015 in de ogen en moest de overwinning toen aan de Let laten. Dit keer blijft onze landgenoot echter vechten tot het einde. Zowel set 1 als set 2 gaan gelijk op tot 5-5. Net op tijd blijkt Merckx bij de les, hij wint met tweemaal 7-5. In de tweede ronde speelt hij tegen Yannick Jankovits (ATP-282), het tweede reekshoofd.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS