Home » Geen categorie » Dubail, Heyman en Pauwels naar laatste acht in Antalya

Dubail, Heyman en Pauwels naar laatste acht in Antalya

Dubail, Heyman en Pauwels naar laatste acht in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgen zijn goed bezig op het ITF-toernooi van Antalya in Turkije ($ 10 000, hardcourt). Julien Dubail (ATP-420), Christopher Heyman (ATP-441) en Maxime Pauwels (ATP-2144) plaatsten zich voor de kwartfinale. Stijn Meulemans (ATP-751) werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

De 17-jarige Maxime Pauwels zorgde voor de grote verrassing van de dag in Antalya. De jonge Belg tennist sinds 2015 in Diest bij Benny Van Houdt en waagt zich al aan proftoernooien op het tenniscircuit. Pauwels overleefde eerst de kwalificaties en profiteerde daarna in de eerste ronde van de opgave van de Nederlander Niels Lootsma (ATP-761).

In de tweede ronde zette hij een knappe stunt neer. Pauwels klopte het zesde reekshoofd, de vijf jaar oudere Mariat Deviatiarov (ATP-650) die ongeveer 1500 (!) plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Hij haalde het met 6-7,6-4 en 7-6. In de kwartfinale speelt hij tegen vierde reekshoofd Richard Gabb (ATP-486).

Ook reekshoofden Julien Dubail en Christopher Heyman boekten succes. Tweede reekshoofd Dubail ging met 6-4,6-4 voorbij de Brit Joel Cannell (ATP-1243). Derde reekshoofd Heyman versloeg de Amerikaan Collin Johns (ATP-1255) met 4-6,6-3 en 6-1. Dubail komt in de kwartfinale de Duitser Christoph Negritu (ATP-794) tegen. Heyman moet aan de bak tegen Lorenzo Frigerio (ATP-849).

Christopher Heyman - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Christopher Heyman – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Voor Stijn Meulemans zit het toernooi van Antalya erop. Hij verloor met 6-4 en 6-3 van de Litouwer Lukas Mugevičius.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws