Home » Geen categorie » Dubail op één zege van titel

Dubail op één zege van titel

Dubail op één zege van titel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Julien Dubail mag gaan strijden voor de titel van het ITF-toernooi van Antalya, Turkije ($ 10 000). In de halve finale versloeg hij de Tsjech Jan Satral, het zevende reekshoofd. In de halve finale van het dubbelspel ging hij daarentegen aan de zijde van Yannick Vandenbulcke onderuit.

Julien Dubail (ATP-567) is aan een sterke week bezig in Turkije. Nadat hij eerder al het zesde en het tweede reekshoofd naar huis stuurde, was het deze keer de beurt aan het zevende reekshoofd om de ballen rond zijn oren te zien vliegen. Jan Satral (ATP-528) en Julien Dubail hadden elkaar nog nooit op het tennisterrein ontmoet en in het begin van de wedstrijd waren ze dan ook vooral bezig met het aftasten van de tegenstander.

Een gelijkopgaande eerste set werd uiteindelijk door de Belg gewonnen met één break voorsprong: 6-4. Ook de tweede set ging gelijk op. Bij 5-5 leek er een tiebreak aan te komen, maar met een late break vermeed Dubail dat: 7-5.

Na het verslaan van drie reekshoofden, wacht er in de finale nog een vierde Dubail op. En dat is niet de minste. Maximiliano Estevez is met zijn 287ste plaats op de wereldranglijst namelijk het eerste reekshoofd. Estevez en Dubail speelden nooit eerder tegen elkaar in het enkelspel, maar het was wel die Estevez die aan de zijde van Hernandez Julien Dubail en Yannick Vandenbulcke uit het dubbelspel knikkerde. In die halve finale werd het 3-6 en 2-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws