Home » Geen categorie » Dubail strandt in eerste ronde Le Gosier

Dubail strandt in eerste ronde Le Gosier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het enkeltoernooi van Julien Dubail (ATP-431) in Le Gosier ($ 100 000, Guadeloupe) zit er reeds op. De Japanner Ito Tatsuma (ATP-115) versloeg onze landgenoot in drie sets. 

Dubail baande zich een weg vanuit de kwalificaties tot op de hoofdtabel van dit Challenger-toernooi. Op zijn pad zette hij twee Amerikanen opzij om op de hoofdtabel de degens te kruisen met het vijfde reekshoofd, Tatsuma Ito uit Japan. Hoewel Dubail op een mooie 431e plek op de wereldranglijst staat, bekleedt de Japanner de 115e stek, zo wat driehonderd plaatsen hoger.

In de eerste set is het verschil tussen beide heren merkbaar. Ito serveert beter dan Dubail en wint bijna 60% van de punten. Onze landgenoot ziet zijn Japanse tegenstander met 6-2 aan het langste eind trekken. De tweede set kent een ander verloop. Ito’s opslag gaat duidelijk haperen en Dubail retourneert pakken beter dan in de vorige manche. Hij wint de tiebreak met 7-5 en sleept een beslissende derde set uit de brand.

De derde en laatste set situeert zich qua niveau tussen set 1 en 3. Ito lijkt zijn service teruggevonden te hebben, maar ook Dubail blijft geconcentreerd en kan makkelijke aanklampen. Hij kan helaas niet voor een stunt zorgen en moet ook de derde set aan de Japanner laten, 4-6. Dubail moet zo het enkeltoernooi vroegtijdig verlaten, maar kan dit zeker met opgeheven hoofd doen.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS