Home » Geen categorie » Dubail twee keer onderuit in drie Israëlische sets

Dubail twee keer onderuit in drie Israëlische sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Julien Dubail (ATP-443) is er niet in geslaagd de halve finale van het ITF-toernooi van Tel Aviv ($ 10 000, Israël). Ook in het dubbelspel ging Dubail onderuit, weliswaar pas in de halve finale.

Onze landgenoot nam als zevende reekshoofd een goede start in Tel Aviv. Dubail ging vlot naar de tweede ronde en knokte zich vervolgens in drie sets naar de kwartfinale. Daar kwam hij oog in oog te staan met Yannick Jankovits (ATP-282), het tweede reekshoofd uit Frankrijk. In de onderlinge ontmoetingen stond het gelijk, Dubail won in 2013, Jankovits vorig jaar.

Dubail gaat er meteen voluit voor. Hij wint de eerste set na een spannende tie break, 7-6(9). Jankovits laat in de tweede set niet meer over zich heen lopen en schrijft deze met 6-4 op zijn naam. Zoals wel vaker moet een derde set beslissen wie dat felbegeerde ticket naar de halve finale kan bemachtigen. Ondanks het knappe weerwerk van Dubail, is het toch Jankovits die het laken naar zich toe trekt, 6-3. Hij komt in de halve finale uit tegen de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP-727), die eerder Michaël Geerts (ATP-506) huiswaarts stuurde.

In het dubbelspel stond Dubail samen met zijn Portugese partner, Romain Barbosa (ATP D-451) in de halve finale. Daarin stonden ze tegenover Laurent Lokoli (ATP D-1262) en Fabien Reboul (ATP D-299), beiden uit Frankrijk Ook dit keer is het Dubail die met zijn kompaan de eerste set wint, 6-4. De Franse tandem komt echter op dreef en wint de tweede set overtuigend met 6-1. In de super-tie break zijn het wederom Lokoli en Reboul die met de overwinning aan de haal gaan. Met 10-4 garanderen ze zich van een plaats in de finale.

 

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS