Home » Geen categorie » Dubbel succes voor Vliegen op Rising Stars Tennis Tour in Knokke

Dubbel succes voor Vliegen op Rising Stars Tennis Tour in Knokke

Dubbel succes voor Vliegen op Rising Stars Tennis Tour in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Rising Stars Tennis Tour in Knokke (Gravel, $ 10 000) nadert stilaan zijn ontknoping. Zowel de kwartfinales in het enkel- als de finale in het dubbelspel werden gisteren gespeeld. 

Vijfde reekshoofd Joran Vliegen (ATP-537) kwam als eerste Belg in actie. Hij ontmoette Tom Farquharson (ATP-1294) uit Groot-Brittannië. Rankingsgewijs een hapje voor Vliegen, in de praktijk had onze landgenoot echter drie sets nodig om de Brit af te schudden. Farquharson won set 1 met 6-3, Vliegen schreef de volgende twee met 6-3 en 6-4 op zijn naam.

Na Vliegen kwam Sander Gillé (ATP-611) het terrein op. Hij keek in de ogen van het achtste reekshoofd Daniel Altmaier (ATP-561). De Duitser wint de eerste set met 6-3, maar Gillé weert zich hevig. Hij pakt de tweede set na een tiebreak. De beslissende, derde set gaat met nogmaals 6-3 naar Altmaier.

Omar Salman (ATP-497) was de volgende aan de beurt. Hij nam het op tegen de Franse Jules Okala (ATP-860). Salman, het vierde reekshoofd in Knokke speelt degelijk tennis maar moet toezien hoe de Fransman met een tiebreak de eerste set naar zich toehaalt. Set nummer twee kent een gelijkaardig verloop, wederom moet een tiebreak verlossing brengen en wederom blijkt Okala de sterkste. In zijn halve finale morgen krijgt Okala Altmaier voorgeschoteld.

Eerste reekshoofd Niels Desein (ATP-328) mocht het rijtje kwartfinale afsluiten. Hij duelleerde met Casper Ruud (ATP-556), een 17-jarige jongen uit Oslo. In de eerste set gaat het lang gelijk op, tot Ruud bij 5-5 het verschil kan maken. De Noor wint de eerste manche met 7-5. In set 2 lijkt Desein minder weerstand te kunnen bieden. Ook dit keer trekt Ruud aan het langste eind, 6-3. Hij mag morgen zijn kunnen tonen tegen Vliegen.

In de finale van het dubbelspel stonden Gillé (ATP-D 215) en Vliegen (ATP-D 214) tegenover Hunter en Yates Johnson (ATP-D 1014). Met tweemaal 6-4 steken onze landgenoten hun zevende dubbeltitel van het jaar op zak.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws