Home » Grand Slam » Roland Garros » Dubbelduo op Roland Garros gediskwalificeerd na raken van ballenmeisje: “Het was niet opzettelijk”

Dubbelduo op Roland Garros gediskwalificeerd na raken van ballenmeisje: “Het was niet opzettelijk”

Dubbelduo op Roland Garros gediskwalificeerd na raken van ballenmeisje: “Het was niet opzettelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zestiende reekshoofden Miyu Kato (WTA D-31) en Aldila Sutjiadi (WTA D-32) zullen hun deelname aan Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) waarschijnlijk snel willen vergeten. De Japanse Kato raakte (ongewild) een ballenmeisje. Onder invloed van de tegenpartij ging de scheidsrechter over tot diskwalificatie.

Hyperventileren

Het Japans-Indonesische duo verloor de eerste set met 6-7 (1) tegen Marie Bouzkova (WTA D-99) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-194). In de tweede set stonden Kato en Sutjiadi 3-1 voor.

De Japanse Kato sloeg een bal terug naar een ballenmeisje, die per ongeluk geraakt werd aan haar hoofd en zichtbaar aangeslagen was. Ze begon zelfs te hyperventileren.

Van waarschuwing naar uitsluiting

Eerst gaf de scheidsrechter het duo een waarschuwing, maar dat was niet naar de zin van Bouzkova en Sorribes Tormo. De Tsjechisch-Spaanse tandem hadden hun argumenten klaar: “Deed ze het niet opzettelijk? Het ballenmeisje is aan het huilen”, zei de Spaanse. Bouzkova voegde er nog aan toe: “En ze bloedt.”

De scheidsrechter ging praten met het ballenmeisje in kwestie. Daarna besloot hij zijn beslissing te veranderen. Kato en haar partner Sutjiadi werden gediskwalificeerd, tot grote onvrede van de toeschouwers.

Bekijk hieronder het voorval (en lees verder onder de video):

“Volledig onopzettelijk”

Kato kon het niet geloven en barstte in tranen uit. Op haar Instagram en Twitter benadrukte ze nog eens dat ze het helemaal niet opzettelijk deed. “Ik wil me oprecht verontschuldigen tegenover het ballenmeisje, mijn dubbelpartner Aldila en mijn team. Het was volledig onopzettelijk en ik wil me verontschuldigen.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws