De Astrid Bowl (Charleroi, Grade 1) krijgt zowel bij de jongens als bij de meisjes een Belg in de finale. Zizou Bergs (ITF-22) en Frederic Jacobs (ITF-249) staan samen in de finale. Eerder vandaag kon Lara Salden (ITF-98) zich al plaatsen voor de finale. 

Salden kon zich vandaag samen met de Duitse Shaline-Doreen Pipa (ITF-108) plaatsen voor de dubbelfinale van het prestigieuze juniorentoernooi. Ze versloegen een Russisch-Oekraïens duo Ekaterina Shalimova (ITF-137) en Viktoriia Dema (ITF-159) met 7-5 en 6-2. In de finale nemen ze het op tegen Victoria Mikhaylova (ITF-281) en Melis Yasar (ITF-212).

Lara Salden - © Richard van Loon | tennisfoto.net

Lara Salden – © Richard van Loon | tennisfoto.net

Ook bij de jongens viel er Belgisch succes te noteren. Bergs en Jacobs versloegen een Spaans duo in de halve finale. Ze wonnen in een spannende wedstrijd met 4-6, 6-4 en 10-6 van Alberto Colas Sanchez (ITF-808) en Carlos Sanchez Jover (ITF-86). In de finale nemen ze het op tegen Ajeet Rai (ITF-91) en Alexandre Rotsaert (ITF-47). Die laatste zal Bergs bekend voorkomen. De Belg versloeg Rotsaert vandaag in het enkelspel.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.