Home » Geen categorie » Dubbelpartner houdt Geerts uit Turkse finale

Dubbelpartner houdt Geerts uit Turkse finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Geerts maakte indruk op het Turkse hardcourt van Antalya. Als achtste reekshoofd gaf hij in de eerste ronde slechts twee spelletjes prijs. Zijn tweede wedstrijd verliep iets moeizamer, tegen de Servische kwalificatiespeler Goran Markovic (ATP-1200) had hij drie sets nodig.

In de kwartfinale kwam Geerts uit tegen Marek Michalicka (ATP-294), het vierde reekshoofd. De 29-jarige Tsjech staat een pak hoger op de wereldranglijst, maar onze jonge landgenoot nam de beste start én kon deze lijn bovendien doortrekken tot de finish. Met tweemaal 6-4 plaatste Geerts zich voor de halve finale.

Daarin kwam hij oog in oog te staan met zijn dubbelpartner, de Fransman Yannick Jankovits (ATP-260). Het tweede reekshoofd stond ooit op de 226e plaats op de ranking en won al negen titels in Turkije. In de eerste set gaat het lang gelijk op, een tie break brengt uiteindelijk de verlossing. Met 7-4 trekt Jankovits aan het langste eind. Ook in de tweede set weert Geerts zich stevig. Hij kan echter geen tweede stunt neerzetten en moet met 4-6 de overwinning aan zijn tegenstander laten.

Jankovits speelt zondag de finale tegen de linkshandige Prajnesh Gunneswaran (ATP-428) uit Indië.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER