Home » WTA » Dubbelpartner van Flipkens acht maanden extra geschorst wegens dopinggebruik

Dubbelpartner van Flipkens acht maanden extra geschorst wegens dopinggebruik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sara Errani (WTA-72) is door het internationaal sporttribunaal CAS acht maanden extra geschorst wegens het gebruik van doping. Op Roland Garros dubbelde de Italiaanse nog samen met Kirsten Flipkens.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Errani werd vorig jaar betrapt op het gebruik van het verboden middel letrozole. Ze werd twee maanden geschorst en haar resultaten tussen februari en juni 2017 werden geschrapt. De Italiaanse houdt echter vol dat ze het middel door een misverstand in haar lichaam heeft gekregen. Letrozole wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker, waaraan de moeder van Errani lijdt. Volgens de Italiaanse is er vermoedelijk een tablet in haar eten terechtgekomen.

Het CAS accepteert de uitleg, maar vindt toch dat Errani ook schuld heeft aan het voorval, en verlengde zo de schorsing tot tien maanden. De 31-jarige Errani mag opnieuw aan WTA-toernooien deelnemen vanaf 8 februari 2019.

De Italiaanse is erg boos om de uitspraak: “Ik heb zeven maanden op een uitspraak gewacht en telkens werd het vonnis uitgesteld. Het is een schande, ik heb nooit met opzet prestatiebevorderende middelen gebruikt, daarvoor hou ik te veel van tennis. Ik voel me machteloos, ik knokte me terug van de 270e naar de 72e plaats op de ranking en nu krijg ik er opeens weer een straf bij. Ik wil positief blijven, maar ik twijfel of ik de kracht en de wil kan vinden om na dit alles nog opnieuw te tennissen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS