Home » Geen categorie » Dubbelpartners worden rivalen in Auckland

Dubbelpartners worden rivalen in Auckland

Dubbelpartners worden rivalen in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de ASB Classic in Auckland (International; $ 250 000). Daarin moet ze het opnemen tegen goede vriendin en dubbelpartner Ana Ivanovic. Samen verloren ze wel hun kwartfinale.

Kirsten Flipkens (WTA-20) is tevreden 2014 ingegaan. Om te beginnen heeft ze op dit moment geen last van haar knie. En dat was voor de start van dit seizoen toch nog een vraagteken. Zo liet Flipper weten dat de resultaten de eerste maand niet uit zouden maken, maar dat het vooral om haar knie zou gaan.

Bedankt voor de berichten voor mijn 2 overwinningen… Maar het belangrijkste voor mij is mijn knie die het op dit moment goed doet. #GezondheidKomtOpDeEerstePlaats”

Maar daarbovenop zijn ook de resultaten meteen goed. Zo plaatste Flipkens zich donderdag voor de halve finales van de ASB Classic, al minstens een ronde beter dan vorig jaar. Tegen de Japanse kwalificatiespeelster Sachie Ishizu (WTA-204) had ze het wel wat moeilijker dan wat je op papier zou verwachten. Maar met een break voorsprong in elke set bleef de Belgische de teugels stevig in handen houden: 6-4 en 7-5.

In de halve finale neemt ze het op tegen Ana Ivanovic (WTA-16). Hun enige officiële WTA-ontmoeting was in 2012 toen Flipkens met duidelijke 6-4 6-0-cijfers de betere was. Na Monica Puig (WTA-56), Karolina Pliskova (WTA-71) en Sachie Ishizu, wordt Ivanovic in elk geval de eerste echte test voor het niveau van Flipkens.

Maar voordat ze het aan verschillende kanten van het net tegen elkaar opnamen, moesten ze eerst nog samen de kwartfinale van het dubbelspel afwerken. Tegen de derde reekshoofden Hradecka en Krajicek, een Tsjechisch-Nederlands koppel, begonnen ze goed en pakten ze de eerste set met 6-3. Daarna stokte het spel van Flipkens en Ivanovic een beetje en daar profiteerden de derde reekshoofden van om een supertiebreak uit de brandt te slepen: 4-6. In die supertiebreak naar 10 punten was de fut er wat uit bij het Belgisch-Servische duo. Ze maakten nog maar drie punten en zagen zo de halve eindstrijd aan hen voorbijgaan.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws